Miért fontos a tiszta levegő egy munkahelyen?

A friss, tiszta levegő tipikusan egy olyan dolog, amit csak akkor kezdünk el igazán értékelni, ha nincs. Amíg van, természetesnek vesszük – más esetben viszont már érzékeljük, mennyire nagy kincs is valójában. Ez alól a munkahely sem kivétel, ahol a levegő szintén mindennek az alapja.

A friss beltéri levegő a hatékony munkavégzés egyik alapja

Ma már elfogadott tény, hogy a beltéri levegő minősége és klímája alapvető tényező a munkaképesség biztosítása szempontjából. Ha ugyanis ez komfortos a munkavállalók számára, akkor az a jólétre, az egészségre és a termelékenységre is pozitív hatással van. 

Ha viszont ez nincsen rendben, akkor pont az ellenkezője következik be: romlik a közérzet és csökken a teljesítmény.

Az, hogy kinek milyen a megfelelő légkör, egyéni preferencia kérdése. Például azt, hogy milyen az ideális hőmérséklet, számos paraméter kölcsönhatása jellemzi. Függ a munkavállaló korától, egészségügyi állapotától kezdődően, a helyiség berendezésén át egészen a levegő minőségéig.

Egy kicsit mindenki mást érzékel jónak.

Viszont ebben az esetben egy olyan területről beszélünk, ahol a munkáltató befolyásolni tudja a beosztottak közérzetét és elő tudja segíteni a hatékony munkavégzésüket. Ilyen még a világítástechnika, vagy a megfelelő munkaeszközök biztosítása is. Ezekre is oda kell figyelni, mert hosszú távon javítják a közérzetet, az emberek kedélyállapotát, így pedig a munkára, a termelékenységre is pozitív hatással vannak.

A friss beltéri levegő a hatékony munkavégzés egyik alapja

Szükséges lehet tehát egy olyan eszköz, amely nem csak a port és a vírusokat képes összegyűjteni, hanem szabályozza a munkahelyi klímát, energiát takarít meg és minimalizálja a betegszabadságok számát.

Erre a célra mi az AC egységünket szoktuk javasolni, amely a hideg plazma technológiát alkalmazva tisztítja a levegőt.

Elpusztítja a baktériumokat, vírusokat, polleneket, illatanyagokat – ráadásul mindezt nagy, hangos ventilátorok nélkül. Ez egy nagy teljesítményű készülék, amely beépíthető a klímába, szellőzőrendszerbe és onnantól biztosítja a gondtalan munkát.

Ha tiszta a levegő, kevesebben mennek el betegszabadságra, a kollégák kevésbé érzik majd magukat fáradtnak. És persze így a betegségek terjedése is valamelyest megfékezhető – amit volt alkalmunk az elmúlt két évben megtapasztalni, hogy mennyire fontos szempont is tud lenni.

Ha érdeklődik a hidegplazmás légtisztítás iránt, forduljon hozzánk bizalommal. Kérdéseivel kapcsolatban állunk rendelkezésére elérhetőségeinken.