Így tisztítja a levegőt a hideg plazma technológia

A hideg plazma egy kevésbé ismert terület, ugyanakkor rengeteg lehetőség rejlik benne. Pozitív hatással lehet az életünkre – például remekül használható a levegő tisztítására. De mi ez és hogyan működik? Ezekre a kérdésekre keressük a választ mai cikkünkben.

Tudta, hogy létezik egy negyedik halmazállapot is?

Az anyagok három halmazállapotait mindenki jól ismeri: légnemű, szilárd és folyékony. A negyedikről viszont kevés szó esik – ez ugyanis a plazma. Ez a Földön viszonylag ritkán fordul elő, de így is rendszeresen találkozunk vele, anélkül hogy felismernénk. Például a gyertya lángja, vagy a villám is részben plazmából áll.

Sokkal gyakoribb viszont a plazma állapot az űrben és más égitesteken: a tudósok azt gyanítják, hogy a kozmosz 99%-ban plazma állapotban létezik, valamint a csillagok és a bolygók belseje is főleg plazmából áll.

Plazmát létre lehet hozni mesterségesen is. Ha egy gázhoz további energiát adunk, akkor ionizálódik és ebbe a negyedik halmazállapotba kerül. Ráadásul mindezt szobahőmérsékleten is meg tudjuk csinálni – ez az úgynevezett hideg plazma.

Ez azért különleges, mert ezzel az eljárással a levegőnek csak kevés molekulája ionizálódik: nagyjából minden milliárdodik. Így viszont a hideg plazma olyan tulajdonsággal bír, ami érdekessé teszi többek között orvostudományi, vagy fertőtlenítési felhasználás szempontjából is.

A Cold Plasma antibakteriális hatását a leghíresebb kutatóintézetek számos tanulmánya bizonyította. A hideg plazmát többek között rosszul gyógyuló sebek kezelésére is használják.

Pontosan mire használható a hideg plazma?

Az általunk forgalmazott hideg plazmás készülékek is ezt a pozitív hatást érik el: elpusztítják a levegőben található kártékony anyagokat. Vírusokat, baktériumokat, gombákat, allergén anyagokat (polleneket), illetve a nem kívánatos illatanyagokat.

Fontos tudni a légtisztítóinkkal kapcsolatban, hogy a piacon található legtöbb rendszerrel ellentétben itt nem kell a levegőt szűrőn, vagy UV-egységen keresztül hangos ventilátorokkal beszívni. A hideg plazmával ugyanis a levegő fizikai változáson megy keresztül, a reaktív levegőt pedig kis ventillátorokkal fújják vissza – ami a légtérbe jutva fejti ki fertőtlenítő hatását.

CE-ellenőrzött készülékeinket a legismertebb német vírusvizsgáló laboratórium vizsgálatai, valamint a VDI 6022 – a beltéri levegő minőségére vonatkozó tanúsítvány – is igazolja.

Gépeink számtalan helyen használhatóak. Autóban, utazás közben, tömegközlekedésben, szállodákban, panziókban, sportközpontokban, bevásárlóközpontokban, cégeknél (pl. bankok), és természetesen otthon, valamint a munkahelyen is.

Emellett vannak alternatív felhasználási módjai is: hozzájárul a növények gyorsabb növekedéséhez, az állattartásban pedig a járványok és betegségek megelőzése érdekében is használják.

Ez egy új és rendkívül hatékony módszer, amivel a tisztítás és a levegő minőségének javítása egy új dimenzióba léphet. 
Ha érdeklődik a hideg plazmás légtisztítás iránt, forduljon hozzánk bizalommal. Kérdéseivel kapcsolatban állunk rendelkezésére elérhetőségeinken.